ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Τα  δεδομένα της συσκευής σας είναι σίγουρα υπέρ-πολύτιμα για εσάς. Φροντίστε λοιπόν να έχετε κρατήσει τα απαραίτητα αντίγραφα ασφαλείας ώστε να αποφύγετε δυσάρεστες καταστάσεις.

Συγχρονισμός Επαφών

Σε παλαιότερης τεχνολογίας συσκευές είναι εφικτό να κρατήσετε αντίγραφα της συσκευής σας με διάφορους τρόπους. Ο πιο απλός είναι να τις αντιγράψετε στην κάρτα SIM. Αυτή η λύση ωστόσο έχει αρκετά προβλήματα. Το κυριότερο αφορά στον συνολικό αριθμό των επαφών που μπορούν να αποθηκευτούν σε μία κάρτα SIM καθώς επίσης και στις πληροφορίες που μπορεί να έχετε περάσει στις επαφές σας (για παράδειγμα, e-mail, ημ/νία γενεθλίων, διεύθυνση, σημειώσεις κ.α.). Η εναλλακτική λύση είναι να συγχρονίσετε τις επαφές σας με το outlook. Για να το επιτύχετε αυτό αρκεί να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το Kies, και κατόπιν να συνδέσετε την Samsung συσκευή σας με τον υπολογιστή μέσω USB καλωδίου, και να ακολουθήσετε τις οδηγίες.

Αν έχετε κάποιο smartphone που τρέχει λειτουργικό Android τότε τα πράγματα είναι ευκολότερα. Καθώς αρκεί να συγχρονίσετε τις επαφές σας με τον google λογαριασμό σας (είναι σχεδόν βέβαιο ότι έχετε ήδη google λογαριασμό, καθώς είναι απαραίτητος για να συνδεθείτε με το Google Play και να κατεβάσετε εφαρμογές στο smartphone σας). Επιπλέον φροντίστε να συγχρονίζετε τις επαφές στο smartphone σας με τον google λογαριασμό σας συχνά (στην περίπτωση που έχετε απενεργοποιήσει τον αυτόματο συγχρονισμό από την συσκευή σας). Επιπλέον έχετε την δυνατότητα να “εξάγετε” όλες σας τις επαφές στην κάρτα μνήμης (SD) του smartphone σας, αλλά κάτι τέτοιο προτείνεται κυρίως στις περιπτώσεις όπου θέλετε να αποθηκεύσετε εκεί τις επαφές σας προσωρινά (π.χ. για να κάνετε αναβάθμιση λογισμικού στην συσκευή σας).

 Φωτογραφίες / Βίντεο

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο σας μπορούν να αποθηκευτούν στην εξωτερική κάρτα μνήμης της συσκευής σας. Από εκεί μπορείτε κατόπιν να τα αντιγράψετε στον υπολογιστή σας ή και να τα ανεβάσετε στο cloud. Αν έχετε κάποιο smartphone τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία υπηρεσία cloud storage ώστε να αποθηκεύονται / συγχρονίζονται οι φωτογραφίες και τα βίντεο σας εκεί. Η Samsung έχει κάνει συμφωνία με την υπηρεσία Dropbox ώστε να σαν δίνει 48 GB για την αποθήκευση των δεδομένων σας στο σύννεφο για 2 χρόνια (εφόσον είστε κάτοχος Galaxy smartphone).